Maatschappelijk verantwoord ondernemen

CS eten_salade

Beijk Catering is maatschappelijk betrokken op onder andere volgende punten:

DE CATERINGMEDEWERKERS, ONZE TOPPERS!

De belangrijkste schakel voor wat betreft klanttevredenheid. Het restaurant kan dan nog zo mooi zijn, de mensen moeten het doen. Wees eerlijk; de lunch smaakt toch veel lekkerder als je daar gratis een gulle glimlach bij krijgt?

→ Binnen de holding zijn er 280 personeelsleden werkzaam.Deze mensen ademen allemaal onze 'cultuur' oftewel gasttevredenheid, sfeer, een glimlach, representatief en vooral plezier hebben.

→ Zeer laag verloop- en ziektepercentage.Mede doordat de betrokkenheid zo intens is, hebben wij een verlooppercentage van 2,73% en een ziektepercentage van nog geen 3% per jaar.

→ Inzetten en opleiden van medewerkers vanuit de arbeidsachterstand.In één vaste locatie en in onze eigen locaties, dagelijks gemiddeld acht personen aan het werk.

→ Inzet van medewerkers met een lichamelijke en/of geestelijk beperking. In twee vaste locaties zijn tien personen aan het werk.

100% WERKEN MET REGIONALE LEVERANCIERS

Wij zijn een lokale organisatie en werken actief aan de regionale werkgelegenheid, lokale economie en behoud van kennis in de regio. Wij kopen 100% regionaal in, waarvan 10% bij een specialist in biologische verswaren, gericht op de Noordelijke markt.

Terug naar home

VAN 'GEWONE' NAAR 'GEZONDE' VOEDING

Indien 'gewone' voeding omgezet kan worden naar biologisch, duurzaam, regionaal en/of fairtrade, dan moet het aan de volgende criteria voldoen:
→ Het moet op voorraad zijn, want als wij een product omzetten, dan doen we dat bedrijfsbreed.
→ Het moet betaalbaar zijn.
→ Het moet lekker zijn.

Op dit moment is meer dan 30% van het totale assortiment dat wij aanbieden biologisch/duurzaam en/of fairtrade.
Van het assortiment groente, fruit is dit 50% en zuivel (melk/karnemelk) is dat zelfs 100%. Daarmee heeft Beijk een voortrekkersrol op dit vlak ontwikkeld. Het brood dat wij aanbieden is voor 50% biologisch. Het zoet beleg is 100% biologisch/duurzaam en/of fairtrade en wij gebruiken geen mono verpakkingen voor de verswaren (minder verpakkingsmateriaal): we snijden de kaas en vleeswaren vers (geen verspilling) op ambachtelijke wijze in het zicht van gasten. De koffie en thee die wij aanbieden is 100% fairtrade/ duurzaam, alsook de bijproducten.

MINDER AFVAL

'Een beter milieu begint bij jezelf!' Deze slogan onderstreept Beijk Catering. Niet alleen de gasten moeten hiertoe worden aangespoord, maar ook onze medewerkers. Zij zullen het goede voorbeeld moeten geven en de gast er ook op aan moeten spreken.

→ Gescheiden afvalverwerking.
Gescheiden afvalverwerking wordt door ons al jaren gehanteerd. Zo scheiden wij de volgende producten:
• Groen afval (indien mogelijk wordt dit gecomposteerd).
• Papier
• Glas
• Vet (wat weer hergebruikt wordt voor Biodiesel)
• Batterijen
• Chemisch afval
• Restafval

Reduceren van de afvalstroom.
Wij reduceren de afvalstroom door niet meer te werken met monoverpakkingen. Dit scheelt minimaal 50% afval! Het gaat hier om de volgende productgroepen:
• Suiker, koffiemelk en/of creamer
• (Dagverse) zuivel
• Vleeswaren en kaas
• Desserts en toetjes
• Sauzen en dressings