Beijk Catering sluit contract met Amerikaanse franchiser TGI Fridays

TGI Fridays komt naar Nederland. De Amerikaanse franchiseketen van bar en grillrestaurants heeft een overeenkomst gesloten met Beijk Catering voor de uitrol van het casual dining-concept in Nederland.

De ambitie is om binnen 10 jaar 15 restaurants te hebben op A1-locaties in alle grote steden. De eerste zaak moet volgend jaar oktober de deuren openen.

20141209163731-has-tgi-fridays-ruined-drones-for-restaurants-everywhere

TGI Fridays combineert een grillrestaurant met een (cocktail)bar. Binnen het menu ligt de nadruk op kwaliteitsburgers, – steaks en -ribs. Daarnaast biedt het concept ook pasta’s, salades en ‘eten om te delen’, zoals nacho’s en pizzaslices. De formule is inmiddels in zestig landen uitgerold en heeft meer dan 74.000 medewerkers verdeeld over 900 restaurants.

‘Niets moet, veel kan’
Jean Baudrand, Vice President International Franchise Development, zegt verheugd met de toetreding tot de Nederlandse markt: ‘Het was al enige tijd onze ambitie om hier een vestiging te openen. We zochten een partij met ervaring met casual dining en ervaring in het opbouwen van een merk, in Beijk Catering hebben we die gevonden. Samen geven we nu vorm en inhoud aan de opening van de eerste zaak in Nederland.’ Volgens Baudrand is er geen concept in Nederland dat te vergelijken is met TGI Fridays. ‘We zijn dan ook zeer enthousiast om Nederland kennis te laten maken met onze unieke en typische Amerikaanse stijl van casual dining. De sfeer in onze restaurants is ongedwongen; niets moet, maar er kan veel.’

15 vestigingen

Directeur Fokko van der Velde van Beijk Catering vertelt dat een lang gekoesterde wens van hem uitkomt. ‘Ik kende de formule al jaren, ben er echt fan van.’ Van der Velde laat weten in gesprek te zijn met verschillende pandeigenaren. Hij denkt de eerste vestiging volgend jaar oktober te kunnen openen. Er wordt gekeken naar panden van minimaal 500 vierkante meter op A1-locaties. ‘De ambitie is er om in 10 jaar 15 vestigingen te openen in vooral de grote steden in Nederland’, aldus Van der Velde.

Lees ook: Beijk Catering behoort tot top 25 grootste cateraars van 2016 >>

Terug naar nieuws