Culinaire Toertocht Ezinge ijzersterke formule

EZINGE/ADUARDERZIJL –De culinaire toertocht door Ezinge, die zondag 19 juni voor het eerst werd georganiseerd, blijkt een succes te zijn. Vijf ondernemers zetten hun deuren
's middags wagenwijd open. De deelnemers schaften aan het begin van de tocht een stempelkaart aan, waarmee ze op elk adres verrast werden met heerlijkheden en vermaak. De tocht was zeer geschikt om lopend of per fiets af te leggen. Wie zelf geen fiets bij zich had kon er een huren van verhuurbedrijf Guikema.

Bij museum Wierdenlanden stonden heerlijke scones met roomboter, vlierbessenjam en bloempjes klaar, ook behoorde een museumbezoek tot de mogelijkheden. Bij Café de Brug kon worden gekozen uit verschillende soorten pasteitjes en quiches, binnen kon je genieten van folkzangeres Annemarie de Brie. Bij 't Haventje werden de deelnemers verrast met een feestelijk aangekleed broodje hete kip. Het ontvangst op de Allersmaborg was voor velen een grote verrassing. Ze werden namelijk verwelkomd door bewoners van weleer: Johanna de Marees van Swinderen en Reneke Busch de Marees van Swinderen. Ook hier een culinaire traktatie: een stamppotje nieuwe aardappel met groene asperge en stoofvlees van lam, smaakvol gegarneerd met borage en roze bloempjes. Wie graag eens wilde zien hoe de borg er van binnen uitzag, was er gelegenheid deel te nemen aan een van de rondleidingen. Bij het Waarhuis serveerden Rika Dijkstra en Wouter de Koning niet alleen verrukkelijke mosterdsoep, maar ze gaven ook een aantal verrassende concertjes.

De deelnemers aan de Culinaire Toertocht Ezinge waren enthousiast over de formule. Ze kwamen niet alleen uit de directe omgeving maar ook van verder weg, zoals een echtpaar uit Papendrecht, waarvan hij tot zijn tiende in Ezinge had gewoond. Mede door het mooie weer was het een geslaagde dag.

2016-06-19 Ezinge Culinaire Route. - nieuws