Doedag - kennismaken met de horeca in het Abe Lenstra Stadion

In navolging op het ‘On Stage’ beroepenfeest op 2 maart j.l., ontvangen wij vandaag in 2 shifts 21 scholieren van vijf VMBO’s uit Heerenveen en omgeving. Zij maken vandaag kennis met het horeca-cateringvak en mogen zelf aan de slag!

doedag

Ronald Fokkema (horeca-manager) en Tineke van der Veen (manager personeel- en planning), beide van Beijk Catering, vertellen over hun loopbaan tot nu toe, waarom zij voor het vak hebben gekozen, welke opleidingen zij hebben gevolgd en wat zij hebben gedaan om te komen waar wij nu staan.

Tijdens een rondleiding wordt verteld over de werkzaamheden en functies in het Abe Lenstra Stadion.
Zo laten Luna en Anno (spoelkeukenmedewerkers) hun werk zien en vertelt stagiaire Amber (volgt een facilitaire opleiding) over haar stage bij Beijk Catering.

Dan mogen de leerlingen zelf aan de slag. Ronald geeft een korte workshop biertappen: Iedereen mag even "voelen" hoe je een goed glas bier tapt. En in de keuken geeft souschef Reitze de Leeuw een workshop sushi maken.

Het doel van vandaag: kijken, vragen, voelen, proeven en proberen!
Alles mag je worden behalve ongelukkig! In de horeca werken is een vak met passie en iedere dag werken met een lach!


Naar de site van het Abe Lenstra Stadion.