Eet Geen Dierendag!

Beijk Catering heeft meegedaan aan "Eet Geen Dierendag" in totaal deden er 18 contractcateraars mee. Zij bereikten meer dan 300.000 werknemers die op 4 oktober in hun bedrijfsrestaurants geen vlees of vis krijgen voorgeschoteld, maar vegetarische alternatieven. Dat meldt Wakker Dier dat de actie organiseert.

Wakker Dier heeft dierendag (4 oktober) omgedoopt tot Eet Geen Dierendag. Elk jaar op 4 oktober, serveren grote en kleine organisaties door het hele land vegetarische lunchgerechten in hun bedrijfsrestaurant.

300 duizend werknemers
De actie bereikt via de bedrijfscatering meer dan 300 duizend werknemers. Dat is een record. ‘Heel bijzonder om te zien dat zoveel bedrijven oog hebben voor dierenwelzijn’, aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Voordelen minder vlees
Wakker Dier laat weten dat dagelijks een enorm groot aantal dieren (500 duizend in totaal in Nederland) op ons bord belandt. Met deze campagne wil de organisatie Nederland laten kennismaken met vegetarisch eten en wijzen op de voordelen van minder vlees.

Diervriendelijkste dag
Als iedereen namelijk één dag geen dieren eet, worden daarmee de levens van honderdduizenden koeien, varkens en kippen gespaard, heeft Wakker Dier becijferd. Hilhorst: ‘Dan wordt 4 oktober écht de diervriendelijkste dag van het jaar.’

Minder dieren
Veel dieren in de vee-industrie leven in een wereld van staal en beton. Als er minder dieren opgegeten worden, zijn er minder dieren nodig voor de voedingsindustrie. Voor de overige dieren komt er letterlijk meer ruimte in Nederland vrij, aldus Wakker Dier. ‘Die ruimte kan gebruikt worden om de dieren een beter leven te geven, zodat ze bijvoorbeeld kunnen wroeten in de aarde of rondscharrelen in de buitenlucht.’

9-10-foto-dierendag-2

Wakker Dier bereikt met de actie meer dan 300.000 werknemers via de bedrijfscatering. Daarnaast richt de organisatie zich op andere consumenten. men hoopt met deze actie de levens van 500.000 dieren, waaronder duizenden kippen, te besparen.