Interview Bedrijfsleider Caszandra van Hanze Plaza

'Mensen ontzorgen, daar gaat het mij om'. Caszandra van Zonneveld, bedrijfsleider van Hanze Plaza Groningen aan het woord over haar functie in Misset Catering.

Download de PDF

Hanze Plaza is één van de zes eigen locaties van Beijk Catering. In deze grote vergader- en eventlocatie in Groningen wordt de scepter gezwaaid door bedrijfsleider Caszandra van Zonneveld. Samen met haar vier collega's is ze verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Zelfstandig handelen met de backup van het hoofdkantoor, dat is fijn werken.

Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting

De jongeman met rugzak en afhangende spijkerbroek die door de lange gang komt aanlopen, lijkt op het verkeerde adres te zijn. Caszandra van Zonneveld spreekt hem aan en vraagt wat ze voor hem kan doen. De weg wijzen naar het leslokaal is voldoende. Event- en vergaderlocatie Hanze Plaza zetelt op een Gronings bedrijventerrein en voorziet in een tijdelijke leslocatie voor een scholengemeenschap met ruimtegebrek. Kort daarvoor onderbrak ze kort het interview om snel even bij te springen bij haar collega.
Een grote groep medewerkers van de gemeente is aan het vergaderen en heeft rond half één koffiepauze. In korte tijd moeten de kopjes worden gevuld met koffie of thee en de schalen met plakken koek rondgaan.
`Never a dull moment', hier. `Dat klopt', zegt ze. `De afwisseling maakt dit werk ook zo leuk.' Ze duwt de deuren open die toegang geven tot de grootste zaal van het forse gebouw. Een dag ervoor vond er nog een skibeurs plaats en daar is nu, amper een halve dag later, niets meer van te zien. `En er is net een heel mooie aanvraag binnengekomen van Humanitas. 250 Syrische asielzoekers willen hun hulpverleners bedanken met een mooie avond.'

In wat ooit een drukkerij was, werd zes jaar geleden een event- en vergaderlocatie gerealiseerd. Na een stroeve start en een faillissement nam Beijk Catering het gebouw een jaar later over. `Dat was wel een sprong in het diepe', zegt ze. Het pakt goed uit. De cateraar uit Leek beschikt in het noorden over meerdere eigen locaties — zoals ook het Sportstadcafé in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen — en kan in de nieuwe aanwinst vrijwel alle aanvragen realiseren. Van vergaderingen en examenruimte voor het CBR tot events, bruiloften en bedrijfsfeesten.
Het pand telt in totaal dertien zalen die in omvang variëren van 51 tot 900 vierkante meter. 'Het is soms een heel gepuzzel als er meerdere ruimten bezet zijn. Je moet de pauzes dan goed op elkaar afstemmen', zegt Van Zonneveld.

Alles moet kloppen

Na een paar jaar in de internationale hotellerie te hebben gewerkt, keerde ze zes jaar geleden terug naar haar geboortegrond in Groningen. Met veel horeca-ervaring en bovendien een diploma van de Haagse Hotelschool op zak kon ze na een open sollicitatie al snel aan de slag bij Beijk. Als het bedrijf Hanze Plaza overneemt, wordt ze gevraagd hier bedrijfsleider te worden. Op dagelijkse basis is ze in Hanze Plaza nu alweer bijna vijf jaar verantwoordelijk voor de werkroosters van het personeel, de functioneringsgesprekken en tijdelijke contracten. Maar net zo makkelijk leidt ze een geïnteresseerd toekomstig bruidspaar rond en vertelt over de mogelijkheden, offreert ze een bedrijfsborrel of helpt met uitserveren bij een diner op niveau. `Alles moet kloppen op zo'n moment'. Van de techniek voor de eventuele artiest tot de catering.
Waarbij we ook rekening hebben gehouden met dieetwensen, allergieën of halal. Op zulke momenten ben ik er zelf ook altijd bij. De mensen ontzorgen, daar gaat het mij om.' Het gros van de aanvragen komt binnen via het hoofdkantoor in Leek, om vervolgens in samenspraak met haar op de locatie te worden uitgevoerd. 'Die back-up is erg fijn', zegt ze. 'We hebben hier bijvoorbeeld een vaste bar voor borrels, maar heb ik extra capaciteit nodig, dan kan ik mobiele bars uit Leek laten komen.' Op dezelfde manier is er ook op culinair gebied veel mogelijk 'Warme snacks als bitterballen kunnen we hier zelf klaarmaken. Lunches, buffetten of de uitgeserveerde diners komen uit de keuken in het hoofdkantoor.' Dat er dankzij Beijk ook een poule van medewerkers achter de hand is, maakt het werk op drukke momenten ook een stuk makkelijker.

'Het is soms een gepuzzel om de pauzes op elkaar af te stemmen'

Zelf springt ze ook nog wel eens bij als een collega dat nodig heeft. 'Soms in Heerenveen. Maar ook wel op de drafbaan van Wolvega.' Nee, vervelend vindt ze dat niet. 'Andersom gebeurt dat immers ook. Beijk is een familiebedrijf met een heel betrokken directie. Ze geven mij hier erg veel vrijheid. En ik kan altijd bij ze terecht voor rugdekking, mocht dat nodig zijn. Dus help je ook op andere locaties als het zo uitkomt.'

Groeimogelijkheden

Gevraagd naar de uitdagingen die het werk nog voor haar heeft, reageert Van Zonneveld dat Hanze Plaza nog volop groeimogelijkheden heeft. `En er komt straks een nieuw Van der Valk-hotel; hier vlakbij aan de snelweg. Dat zijn ook twaalf nieuwe zalen waar we tegenop moeten boksen.
Meedenken over hoe we dat gaan doen, is natuurlijk alleen maar leuk. Het is voor ons sowieso een mooie aanleiding om het interieur te restylen. Dat is inmiddels alweer een paar jaar oud en krijgt binnenkort een verfbeurt.'
Ze toont één van de kleinere zalen met aan de wand al nagelnieuwe apparatuur die presentaties en powerpoints vergemakkelijkt. Het investeren in de modernste techniek is inmiddels al begonnen. Mocht ze op termijn een andere baan ambiëren, dan is een eigen horecabedrijf voor haar geen optie, vertelt ze. 'Binnen Beijk zijn er dan, denk ik, volop mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen.'

Beijk Catering

Met een omzet van €10,5 miljoen stond het Groningse Beijk Catering dit jaar op de vijftiende plaats in de Misset Catering Top 25 van Grootste Cateraars. In 2015 werd de Allersrnaborg in Ezinge toegevoegd aan het rijtje eigen locaties, waardoor het totale aantal op zes kwam. Ook bij Beijk merken ze dat de recessie achter de rug is. 'Naast veel nieuwe opdrachten werden de opdrachten voor vaste relaties als de Rijksuniversiteit Groningen,
theater De Nieuwe Kolk in Assen. de Martiniherk en Der Aa-kerk geïntensiveerd.' Ook werden recent mooie oorkondes in de wacht gesleept. Hanze Plaza werd door vakblad Meetings uitgeroepen tot zowel Beste Vergaderlocatie van het Noorden als Beste Eventlocatie van het Noorden. 'Daar ben ik heel erg trots op'. aldus Caszandra van Zonneveld.

Download de PDF