Open Monumentendag 2018

Allersmaborg te Ezinge

In het weekend van 8 en 9 september 2018 (De Allersmaborg is alleen op zondag 9 september 2018 open van 11.00 tot 17.00 uur) zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen.

Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. Het thema is dit jaar 'In Europa'. Met dit thema sluit Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Ook de Allersmaborg in Ezinge is dit weekend toegankelijk, op zondag 9 september 2018 tussen 11.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te nemen op de prachtige borg.

De Allersmaborg is gelegen in een kom van het Reitdiep, in een eeuwenoud cultuurlandschap, verscholen tussen bossage en een fruitgaard. De Allersmaborg stamt uit de 15e eeuw en is prachtig
gerestaureerd. Bij het betreden van de ophaalbrug waant u zich in een andere tijd.

De deelnemers aan de Culinaire Toertocht Ezinge waren enthousiast over de formule. Ze kwamen niet alleen uit de directe omgeving maar ook van verder weg, zoals een echtpaar uit Papendrecht, waarvan hij tot zijn tiende in Ezinge had gewoond. Mede door het mooie weer was het een geslaagde dag.

2016-06-19 Ezinge Culinaire Route. - nieuws