Over Beijk

Beijk Catering is opgericht in 1988. Daarna is het snel en solide gegroeid. Het bedrijf vindt haar oorsprong in party- en contractcatering, waarbij eerst het cateren van Hogescholen corebusiness was.
Beijk heeft op dit moment de volledige exploitatie van diverse contractcateringlocaties in handen met totaal ongeveer 30.000 tevreden gebruikers. Voor onze opdrachtgevers betekent dit een efficiënte en kostenbesparende oplossing voor de restauratieve verzorging van medewerkers en gasten.
27 jaar later is Beijk Catering dé specialist in Noord-Nederland voor evenementencatering, scholencatering, bedrijfscatering en partycatering.

Sinds 1988 verzorgt Beijk Catering met heel veel plezier, passie en inzet voor vele duizenden gasten de catering.

Hoe het begon
Patrick Beijk caterde in 1988, aan het einde van zijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) voor deze opleiding een succesvol evenement. Vervolgens vroeg de ALO hem de kantine te exploiteren. Vele kantines, bedrijfsrestaurants, partijen en evenementen volgden in de jaren erna.
Naast een passie voor koken, kwam zijn creativiteit maximaal tot uiting in het succesvolle theaterrestaurant “Het Ei van Columbus” en showrestaurant "Baloney’s”.
In 2005 koos hij ervoor een stap terug te doen en vroeg Marcel, Fokko en Margaretha van der Velde om het bedrijf over te nemen. Zij waren toen al vele jaren zeer actief in de horeca, met onder andere de themarestaurants Yankee Doodle in Drachten en Assen en Fryslân Fean Plaza in het Abe Lenstra Stadion: de perfecte kandidaten om Beijk Catering, met nieuwe swung, maar nog steeds op de “vertrouwde Beijkwijze” voort te zetten.

IMG_7027

Beijk Catering anno 2015

Locaties
Inmiddels zijn het Abe Lenstra Stadion, de horeca van Drafbaan Victoria Park Wolvega, Congres- en vergadercentrum Hanze Plaza in Groningen en diverse nieuwe bedrijfs- en scholenrestaurants zijn toegevoegd aan het rijtje. Aan de A7 in Leek zijn het hoofdkantoor en de cateringkeuken gevestigd. Hier werken logistiek en culinair nauw samen om partijen tot in de puntjes te verzorgen.

Culinair
In de keuken worden elke dag de zintuigen op scherp gezet door Chefkok Zwanet Brouwer en haar team. Eenvoudige en luxe gerechten wisselen elkaar in rap tempo af.

Creativiteit & Innovatie
Onze eigen huisdecorateur tovert in een mum van tijd een saaie kantine om tot een gezellig restaurant of transformeert een vergaderzaal tot winters skidorp.
Nieuwe en traditionele middelen en media worden ingezet bij creatieve oplossingen op het gebied van uitstraling en reclame: alles in eigen huis. Met eigen software worden kassapakketten dusdanig ingericht dat met één druk op de knop managementinformatie beschikbaar is.

Kijk voor hier voor impressies of hier voor nieuws en verhalen achter de opdrachten.

Meer informatie of eens geheel vrijblijvend een kopje koffie drinken?
Vult u onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

IMG_3309
Bedrijfsnaam
Mevrouw / De heer
Voorletter
Naam (verplicht)
E-mailadres (verplicht)
Telefoonnummer
Locatie
Opmerkingen